Mye mer enn et bibliotek

Tanken bak hele prosjektet ”Bibliotekkvartalet” er å skape noe helt nytt midt i byens sentrum, derfor er tanken at kun bibliotek i seg selv ikke er nok. Vi må skape gode synergier og gode møteplasser både for handel, bolig, informasjon og kultur i samme prosjekt.

I ”Bibliotekkvartalet” skal vi sammenfatte alt dette. Arealene er store nok til å romme både næring og bibliotek. Modellen er tenk 50/50 hvor halvparten skal romme bibliotek og Ibsensenter, resten skal være næring av forskjellig slag. Kvartalet skal bli en sentral møteplass for alle skiens innbyggere. Et sted hvo du kan jobbe, hygge deg, møte venner eller kolleger, oppsøke ro, delta på et kulturarrangement eller rett og slett nye noe godt å spise. Midt i dette skal det skapes et moderne bibliotek, et sted for læring og kultur.

Ved å tenke stort og mangfoldig på et slikt Bibliotekprosjekt vil vi kunne skape høy aktivitet i sentrum i årtier fremover. Mål å få folk tilbake til sentrum.