Hva tror du?

Et helt nytt kvartal med bibliotek i hjerte av sentrum

Vi spurte tolv tilfeldige mennesker på gaten i Skien hva de synes om et nytt bibliotekkvartal midt i sentrum.

Ane, 18 år
Student ved SVS

Biblioteket bør være setrumsnært. Det er skummelt at alt flyttes ut av sentrum. Jo mer som blir i sentrum, jo bedre. Slik vil butikker og andre næringer ha en sjangse til å overleve i byen. Biblioteket brukes mye av studenter, om biblioteket blir i sentrum av byen vil unge bruke byen mer.

Elisa, 19 år
Student/salgskonsulent

Veldig bra med nytt og mer moderne bibliotek, særlig midt i sentrum. Veldig bra for både unge og voksne. Lett tilgang for alle til biblioteket ved at det blir liggende i sentrum.

Gry, 33 år
Forretningsutvikler

Ta vare på bykjernen. Ikke bygge eller flytte alt ut av byen, da får man bare et dødt sentrum. Viktig å samle så mye som mulig i bykjernen for at alt skal være tilgjengelig for de som ikke har bil, handikappede, unge og eldre. Byen burde være et samlingssted for alle. Så ja, er for et bibliotek midt i sentrum.

Monica, 43 år
Grep

Positivt. Lekasjen fra sentrum til Herkules er der allerede, så veldig viktig at man får folk tilbake til sentrum. Et nymoderne bibliotek midt i sentrum vil gjøre noe med akkurat det.

Ninette, 32 år
Frisør/sykepleier

Definitivt ja til et oppgradert og mer moderne bibliotek, og ja, det burde ligge i sentrum. Liker tanken med å linke biblioteket opp mot kulturskolen. Vil være enkelt og lett tilgjengelig for barnefamilier. Samle alt i sentrum, slik at flere bruker byen. Blir biblioteket ved skolen blir det fort mest elever som bruker biblioteket.

Ole Henrik, 79 år
Pensjonist

Det MÅ nesten ligge i her. Dette kvartalet er jo som skapt for nytt bibliotek. Passer ikke med bibliotek på Langbryggene eller på Smieøya. Det er viktig å bygge opp sentrum av byen igjen.

Ruth, 48 år
Miljøhjelpen/Hjelpepleier

Ville vært midt i blinken i forhold til gangavstand. Ville brukt biblioteket mye mer enn om det blir flyttet ut av bysentrum. Arkitekttegningene ser flotte ut! Dette blir flott for byen. Kjempebra!

Sidsel, 73 år
Pensjonist/tidl apoteker

En ny tanke at biblioteket kunne ligge i dette kvartalet. Fordelen med det er at biblioteket blir liggende i sentrum. Alt flytter jo ut av sentrum, så å ha et bibliotek som ligger i kjernen av byen vil være med på å trekke folk tilbake til byen, og få fler folk til å bruke byen.

Sigurd, 67 år
Pensjonist

Dette kvartalet trenger virkelig å bli pusset opp! Fasaden trenger et løft. Et bibliotek i sentrum vil være et lett tilgjengelig bibliotek. Tilgjengelig for alle, barn, voksne, funksjonshemmede, eldre. Et stort ja til bibliotek i sentrum.

Tarjei, 34 år
Motaksmedarbeider

Biblioteket må sentreres i byen. Det burde være lett tilgjengelig for alle. Med biblioteket i bykjernen vil det fungere som et tilknytninspunkt som vil ha noe å si for alle i byen. Tidsbesparende for folk å ha et sentrum hvor man har tilgang på det meste på samme plass. Heier på kultur i sentrum og hyggeligere atmosfære.

Tony, 50 år
Miljøhjelpen

Det hadde vært veldig fint å ha biblioteket midt i sentrum.
Et kjempeløft for byen med et oppgradert kvartal også.

Unni, 78 år
Pensjonist

Biblioteket MÅ ligge midt i byen og at det er i nærheten av Ibsenhuset er flott.
Det ville bli et kulturkvartal!